چشم عضو بارز اولین حس از حواس پنجگانه یعنی بینایی است. در زبان پهلوی هم این واژه به همین گونه به کار می‌رفته‌است.

انواع گوناگونی از اندام‌های حساس به نور در موجودات زنده یافت می‌شود. ساده‌ترین انواع چشم‌ها تنها توان تشخیص وجود نور در پیرامون را دارند در صورتی‌که چشم‌های پیچیده‌تر قادرند شکل‌ها و رنگ‌ها را نیز از هم بازشناسند یا برخی حیوانات به طول موجهایی بیشتر از طول موج مرئی چشم انسان حساسند. در حشرات ما چشم مرکب داریم.

با کلیک روی قسمت رنگی چشم قسمت های تشریح شده را با توضیح ببینید

چشم انسان دارای اجزای پلک، مژه، ملتحمه، صلبیه، قرنیه، مردمک، عنبیه، زجاجیه، عدسی، زلالیه، شبکیه و مشیمیه است.

  چشم ها بعد از مغز، پیچیده ترین عضو بدن شما هستند بیش از 2 میلیون بخش فعال دارند چشم ها در هر ساعت 36000 بایت (bits: واحد اندازه گیری اطلاعات) اطلاعات را تهیه می کنند در شرایط مناسب و صحیح می توانند روشنایی یک منبع نور را در فاصله 5/22 کیلومتری تشخیص دهند.  نزدیک به 85 درصد کل معلومات شما از طریق چشم ها به دست می آید. از 65 درصد مسیرهای منتهی به مغز استفاده می کنند. می توانند فوراً صدها ماهیچه و اندام را در بدن شما فعال کنند. در طی یک عمر طبیعی، چشم ها می توانند مانند یک دوربین، 24 میلیون عکس از دنیای اطرافتان برای شما بگیرند

چشم ها تنها قسمتی از بدن هستند که می توانند در هر زمانی صد در صد فعال باشند، شب یا روز و بدون هیچ استراحتی.  پلک های چشم و ماهیچه های خارجی چشم نیاز به استراحت دارند، حالت لیز بودن و نرمی سطح چشم بایستی از نو تجدید شود، ولی خود چشم ها هرگز نیاز به استراحت ندارند ماهیچه هایی که از داخل، چشم های شما را حرکت می دهند، قوی ترین عضلات برای این کار هستند. این عضلات 100 برابر قوی تر از مقدار مورد نیاز هستند.

چشم انسان می‌تواند دچار حوادث و بیماریهای مختلف گردد مانند نزدیک بینی، پیرچشمی، کوررنگی، گل مژه و... که در چشم‌پزشکی بررسی می‌شوند.

عیوب انکساری به مواردی اطلاق می‌شود که به دلیل اشکال در سیستم اپتیکی چشم تصاویر به وضوح روی شبکیه متمرکز نمی‌شوند و در نتیجه دید فرد واضح نخواهد بود.

عدسی و قرنیه چشم وظیفه دارند با ایجاد تحدب مناسب شعاعهای امواج نوری رسیده از اجسام خارجی را شکسته و بر روی شبکیه ( به خصوص ماکولا ) متمرکز کنند (بیاندازند) . به عبارت دیگر نقطه کانونی عدسی باید روی شبکیه باشد و تصویر آنجا تشکیل شود . حال اگر به هر دلیلی اینکار انجام نشود ما یک عیب انکساری چشم داریم . معروفترین عیوب انکساری چشم نزدیک‌بینی، دوربینی، آستیگماتیسم، پیر چشمی می‌باشد . عیوب انکساری موجب تارشدن دید ما می‌شوند .

با رفتن روی عکس قسمتهای مختلف را با توضیح ببینید

شکل قرنیه، قدرت عدسی چشم و اندازه چشم عواملی هستند که مسوول واضح بودن تصاویر اشیا بر روی شبکیه می‌باشند. برای اینکه فردی بدون عینک بتواند بینایی کاملی داشته باشد لازم است تمامی این اجزا در تناسب با یکدیگر باشند.

عیوب انکساری با واحدی بنام دیوپتر اندازه‏ گیری می‌شود. دیوپتر نشان‌دهنده میزان نمره عینک بیمار است. هرچه میزان دوربینی یا نزدیک‏ بینی بیشتر باشد، نسخه عینک نمره بالاتری دارد.

درمان عیوب انکساری چشم اغلب با عینک طبی، لنز یا جراحی می‌باشد .

 پزشک متخصص برای جراحی های مختلف عیوب چشمی دکتر سید جواد هاشمیان در تهران می باشند

 

Email : minatgz@ymail.com

 

 

 

 

 

صفحه اصلی

مغز و اعصاب

قلب و عروق

چشم

دستگاه گوارش

ستون فقرات

افزایش هوش

پوست

کودکان

نرم افزارها و کتابها

خواص میوه ها

گلها

نظر سنجی